Puheenjohtajan joulutervehdys

23.12.2021

Lienee paikallaan kerrata hieman kuluvaa vuotta. Vuosi on ollut koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten siivittämä. Vuosikokousta ei voitu pitää sääntöjen edellyttämällä ajalla ja hirvipeijaisiakaan ei pidetty. Kesäokous tuli kuitenkin pidettyä kesällä. Kesäkokous pidettiin ennen varsinaisia metsästysaikoja. Kesäkokouksen merkittävin päätös oli kauriin metsästyksestä pidättäytyminen. Nyt näyttää siltä, että koko alueen kauriit on keskittyneet yhdelle ruokintapaikalle.

Riistakanta näyttää nyt hyvältä. Kanalintukanta on erittäin hyvä. Seuramme metsästäjät ovat kuitenkin malttaneet olla verottamasta lintukantaa yli tarpeen ja näyttää siltä, että kevääksi jää hyvä kanalintukanta. Kiitos linnustajille. Jäniskanta näyttää siltä, että se kestää verotuksen. Hirvikanta on tällä hetkellä alle tavoitetasossa, 2-3 hirveä/1000 ha. Hirviseurue arvioi kuitenkin kaatoiolmoitusta jättäessään lopullisen jäävän kannan.

Seuran talous on toistaiseksi tyydyttävällä tasolla.

Koronatilanteen vuoksi ensivuoden vuosikokouksen pitäminen todennäköisesti siirtyy. Toivotaan kuitenkin, että kokoukset saadaan pidettyä sääntöjen määrämällä tavalla.

Minä toivotan kaikille seuran jäsenille ja muille seuran toimintaa tukeville henkilöille hyvää joulua ja uutta vuotta. Riistarikkaampaa vuotta en voi toivottaa muille, kuin hirvimiehille.